طرز تهیه رشته پلو مخصوص شب عید

کمتر از یک هفته تا شروع بهار و جشن نوروز زمان باقی است. همانطور که می دانیم غذاها و خوراکی ها بخش مهمی را در جشن نوروز تشکیل داده و این غذاها و خوراکی ها از منطقه ای به منطقه دیگر و از خانه ای به خانه دیگر متفاوت است. رشته پلو یکی از پلوهای سنتی ایرانی ست که می توان آن را در همه فصول سال طبخ و میل کرد، با این وجود، این غذا یکی از غذاهای مناسبتی عید نوروز به شمار می رود. رشته موجود در رشته پلو نمادی از رشته زندگی بوده و به ضرب المثل" سررشته کار دستت بیاد" اشاره دارد و به این معنی است که در سال جدید رشته زندگی و سرنوشت خیلی محکم و با اطمینان در دستتان باشد و به موفقیت دست پیدا کنید.
مواد لازم:
- برنج: 2 و نیم پیمانه
- رشته پلویی خرد شده: 28 گرم
- کره یا روغن گیاهی
- زعفران دم کرده: نصف قاشق چایخوری در 3 قاشق غذاخوری آب داغ
- نمک
- آب

مواد لازم برای چاشنی و تزیین:
- پیاز : 1 عدد بزرگ
- کشمش طلایی: یک سوم پیمانه
- کشمش سیاه: یک سوم پیمانه
- خرما: نصف پیمانه

طرز تهیه:
- برنج را با آب سرد چندین بار بشویید. سپس برنج را در 4 پیمانه آب، که 2 تا 3 قاشق غذاخوری نمک به آن افزوده اید به مدت چند ساعت بخیسانید.
- در یک قابلمه نچسب بزرگ 5 پیمانه آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید.
- آب برنج را خالی کرده و به آرامی آن را داخل قابلمه آب جوش بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب و برنج به جوش بیفتند، رشته پلویی را به آب در حال جوش اضافه کرده و بگذارید تا حدود 7 تا 10 دقیقه بجوشند. برنج را تست کنید که برای آبکش کردن آماده باشد. وسط برنج بایستی سفت و اطراف آن نرم باشد. رشته ها هم باید کمی نرم و کمی سفت باشند. سپس برنج را آبکشی کنید و با آب خنک شستشو دهید.
- قابلمه را بشویید و روی شعله بگذارید، 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن یا کره و 1 تا 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده داخل قابلمه بریزید. با استفاده از یک کفکیر بزرگ برنج را داخل قابلمه ریخته و به فرم هرم مانندی در بیاورید. برای خروج بهتر بخار از داخل برنج با ته کفکیر چند سوراخ داخل برنج ایجاد کنید.
- بدون اینکه درب قابلمه را بگذارید، برنج را روی شعله تقریبا زیاد به مدت 5 تا 7 دقیقه قرار دهید تا وقتی که بخار شروع به خارج شدن کند، سپس یک فنجان آب را دور برنج بریزید و درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم نمایید و اجازه دهید تا 45 دقیقه دم بکشد.
- در یک تابه متوسط پیاز ریز خرده شده را با 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس کشمش پاک کرده و شسته شده و خرمای پوست گرفته را اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. و کنار بگذارید.
- بعد از اینکه برنج دم کشید، مقداری از زعفران دم کرده را با مقداری از برنج مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- رشته پلو را داخل دیس بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و خرما روی آن را تزیین کنید. رشته پلو معمولا با ساق پای بره سرو می شود اما می توانید آن را با گوشت قلقلی یا مرغ نیز میل کنید.
+ نوشته شده در شنبه ۱۳۹۴/۱۲/۲۹ ساعت 2:14 PM توسط lOxha
|